دیدار رئیس جمهوری آمریکا با رهبر کره شمالی

خرداد ۲۲, ۱۳۹۷ 538 نمایش

ه گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیش از گفت و گو در پشت درهای بسته با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ابراز امیدواری کرد که این دیدار موفقیت آمیز باشد.
ترامپ گفت: احساس خیلی خوب دارم. ما گفت و گویی عالی خواهیم داشت و بسیار موفق خواهیم بود. این برای من افتخار است و ما روابط فوق العاده ای خواهیم داشت، تردید ندارم.
همچنین «اون» درباره این دیدار تاریخی گفت: رسیدن به این نقطه آسان نبود… موانعی پیش رو بود اما ما بر آن ها فائق شدیم تا اینجا باشیم.
ترامپ و اون اولین دیدار سران دو کشور در تاریخ را ساعتی پیش در هتل کاپلا در جزیره سنتوزا در سنگاپور آغاز کردند.
دو طرف ظرف ماه ها تنش شدید میان کشورهایشان در جنگی لفظی انواع لقب های موهن را به یکدیگر نسبت دادند اما در نهایت دیداری که یک بار از سوی ترامپ لغو و دوباره برنامه ریزی شده بود، اکنون در حال برگزاری است.
ترامپ و رهبر کره شمالی در ساعت مقرر در این هتل که برای مذاکره در نظر گرفته شده، حضور یافتند و پس از دست دادن با یکدیگر مقابل خبرنگاران، وارد محل ملاقات خصوصی شدند که گفته می شود ۴۵ دقیقه طول خواهد کشید.
آمریکا و کره شمالی در ۶۵ سال گذشته و پس از جنگ کره ۵۳-۱۹۵۰ تاکنون دشمنان سرسخت یکدیگر محسوب می شدند.
ترامپ در گفت وگوی کوتاهی با خبرنگاران اعلام کرد این دیدار شروع خوبی برای روابط دو کشور خواهد بود. رهبر کره شمالی نیز گفت که با مشکلات فراوانی روبرو شده تا به اینجا برسد.
بیش از دو هزار و ۵۰۰ خبرنگار و نمایندگان رسانه های خارجی از کشورهای مختلف این رخداد تاریخی را پوشش خبری می دهند.
هردو مذاکره کننده دارای شخصیتی غیرقابل پیش بینی هستند و به همین دلیل هیچ کس واقعا نمی داند که بعد از این نشست، چه اتفاقی روی خواهد داد. هر احتمالی وجود دارد، ممکن است بیانیه ای در مورد پایان رسمی جنگ کره صادر شود و یا با خروج غیرمنتظره یکی از طرفین از جلسه، مذاکرات به شکست انجامد.
سنگاپور کمتر از یک ماه پیش برای این مذاکرات انتخاب شد و در مدت یک هفته رسانه ها اخبار مستمری را در مورد این نشست به سراسر جهان مخابره کردند.
به نظر می رسد جزئیات محتوای این دیدار در هاله ای از رمز و راز باقی بماند و یا اینکه حداقل بعدها منتشر شود و در شرایط کنونی صرفا سرفصل هایی از موضوعات کلی به جهان ارسال شود.
برخی از کارشناسان می گویند مساله این است که موضاعات برای بحث در این دیدار بسیار بیشتر از گفت وگو در مورد یک توافق است؛ اما ترامپ پیشتر تاکید داشت که برای یک توافق کوچک در این نشست حاضر نمی شود.
اما پرسش های مهمی در مورد این نشست مطرح است، آیا «اون» در زمینه زرادخانه هسته ای خود امتیاز قابل توجهی را ازدست داده و یا کسب خواهد کرد؟ آیا ترامپ با کاهش تعداد نیروهای آمریکا در شبه جزیره موافقت خواهد کرد؟ و در نهایت اینکه آیا این دیدار خصومت و جنگ دو کره را پایان داده و صلح را به این شبه جزیره باز می گرداند؟
چند ماه درگیری های لفظی و تهدیدهای ترامپ علیه کره شمالی به گونه ای بود که پیش بینی ها در مورد بروز نزاع میان این دو کشور در منطقه جنوب شرق آسیا اوج گرفته بود.
از سوی دیگر ناظران منطقه ای «اون» را مصمم تر از پدرش در گسترش برنامه تسلیحات اتمی این کشور می دانستند، اما این موضوع هم مطابق گمانه زنی ها پیش نرفت.
برخی کارشناسان آمریکایی اظهار داشتند: اگرچه اون در مذاکره با ترامپ شرکت کرده است اما آمریکا نمی تواند انتظار بهترین توافق را براساس معیارهای خود با وی انتظار داشته باشد و باید به قرارداد و توافق اولیه دراین زمینه رضایت دهد.
این کارشناسان می گویند بی شک اون یک شبه تمام برنامه هسته ای خود را کنار نخواهد گذاشت و باید جدول زمانی در این موضوع وجود داشته باشد و البته مشوق های بسیار قابل توجهی که رهبر کره شمالی با آن موافقت کند.
لیندسی گراهام یکی از سناتورهای ارشد آمریکا روز گذشته کره شمالی را تهدید کرد که اگر این گفت وگو ها موفقیت آمیز نباشد واشنگتن باید برنامه حمله به این کشور را در برنامه خود قرار دهد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه تاکید کرد اگر نتایج این دیدار موفقیت آمیز نباشد تحریم ها علیه کره شمالی همچنان تداوم خواهد داشت.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *