صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت گفت:
در حال حاضر به ازای هر ۱۰ نفر یک فرد سالمند بالای ۶۰ سال داریم و ۹ نفر زیر ۶۰ سال هستند این در حالی است که این رقم حدود ۲۵ الی ۳۰ سال آینده به شدت تغییر خواهد کرد و با بحران سالمندی روبرو خواهیم شد.
قاسمی افزود: تا ۳۰ سال آینده از هر سه نفر یک فرد بالای ۶۰ سال در کشور خواهیم داشت و این امر مشکلات بسیاری را در حوزه های مختلف از جمله اشتغال، بیمه، اقتصاد و فرهنگ ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تا چندین دهه آینده ایران جزو یکی از ۵ کشور سالمند دنیا خواهد بود، اظهار داشت: افزایش شمار سالمندان مشکلات و تهدیدات زیادی را برای کشور به دنبال خواهد داشت؛ ورشکستگی سازمان های بیمه ای و حمایت گر کشور، کاهش نیروی کار و افزایش نیروی مصرف کننده، بروز مشکلات عمیق اقتصادی، رکود، کاهش توان تولیدی و افزایش واردات، خلاهای فرهنگی و از همه مهم تر تهدیدات امنیت ملی به دلیل کاهش نیروهای جوان ازجمله پیامدهای سالمندی خواهد بود.
این کارشناس حوزه جمعیت با اشاره بر سیاست های کلی جمعیت نیز عنوان کرد: بیش از ۵ سال از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب می گذرد اما علیرغم شعارهای مسئولان، تاکنون اقدامی جدی برای اجرایی کردن آن انجام نشده است.ایشان در ادامه تاکید کردند: نتیجه این مسئله تهدید نسل، ده سال دیگر، پانزده سال دیگر این خواهد بود که شما دیگر کشور را متراکم از نسل جوان مشاهده نخواهید کرد و اینکه بنده این همه تکرار میکنم، تأکید میکنم، هشدار میدهم، به خاطر این است. بعضی از خطرات و اقدامات خطرناک هست که اثر آن بعد از ۱۰ سال، بیست سال ظاهر خواهد شد، آن وقتی که دیگر کاری هم نمیشود کرد. البتّه مسئولین محترم به بنده قول دادهاند که با جدّیّت این مسئله را دنبال کنند، مشکلات را برطرف کنند، که انشاءالله همین کار را هم باید بکنند و خواهند کرد؛ ما هم موضوع را تعقیب میکنیم.