بررسی ها نشان می دهد؛ بانک ایران زمین درآمد کارمزد بالا، رشد هزار درصدی در برخی از درآمدها و کاهش وصول مطالبات قابل توجهی را تجربه کرده و در کنار آن به بسترسازی در حوزه بانکداری دیجیتالی هم اقدامات مهمی انجام داد.
به گزارش روابط عمومی بانک ایران زمین ، دارایی این بانک در ابتدای سال ۱۴۰۳ با ۱۵ درصد افزایش به رقم ۶۸۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. درآمد تسهیلاتی پارسال این بانک در این دوره در کنار سپرده گذاری و اوراق بدهی به رقم ۳۲ هزار میلیارد ریال رسید که رشدی ۲۷درصدی داشته است. در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۵هزار میلیارد ریال ثبت شده است.
درآمد کارمزد این بانک در یکسال گذشته بیش از دو هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال بوده و با رشدی ۴۰درصدی همراه بود. یکی از دلایل افزایش کارمزد توجه ویژه بانک ایران زمین به فضای کسب و کار دیجیتالی و بانکداری دیجیتالی بوده و توانسته بستر سازی خوبی در این حوزه انجام دهد.
در همین راستا، در ماه های اخیر مراسم آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بانک ایران زمین و بنیاد آینده سازان محلات با موضوع طرح ملی توانمندسازی محلات با هدف ایجاد تحول، پیشرفت و توسعه کشور و همچنین اشتغال و رفاه هموطنان به ویژه جوانان این مرز و بوم برگزار شد و امروز به مرحله اجرا رسیده است. البته به گفته مقامات سیاسی، بانک ایران زمین به عنوان محور توسعه محلات می تواند با این شرکت ها تعامل کرده و ساختار این مناطق را تغییر و توسعه دهد.
بر همین اساس درآمد خالص کارمزد بانک ایران زمین در سال گذشته مبلغ یک هزار و ۷۴۶ میلیارد ریال بوده است.
یکی دیگر از رخدادهایی که سبب بهبود شرایط مالی بانک شده فروش اموال است. علاوه بر این در راستای مولد سازی اموال مازاد هم است. و با عنایت به تصویب قانون جهش تولید مسکن و تکلیف بانک ها نسبت به اعطای تسهیلات، بانک ایران زمین در راستای مولدسازی اموال مازاد خود و همچنین بهبود شاخص های کیفی بانک، مجوز تأسیس “صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات” و “صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان” را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد.
در همین راستا این بانک در روزهای با شفاف سازی در کدال بیان داشت آن چه به عنوان تسهیلات مالی پرداختی به شرکت های فرعی و علی الخصوص شرکت توسعه تجارت داتام در فضای مجازی عنوان شده، مربوط به انتقال اموال و دارایی های مازاد منتقل شده از تعاونی مولی الموحدین بوده که این بانک از ظرفیت شرکت تابعه خود به منظور ساماندهی و واگذاری دارایی های مزبور استفاده کرده است.
بخش عمده مانده اموال مازاد این بانک که به صورت قهری از تعاونی مولی الموحدین منتقل شده در راستای فرآیند تعیین تکلیف تعاونی مذکور بوده که علی رغم تلاش صورت گرفته به واسطه عواملی هم چون معارض و متصرف، عدم انتقال قطعی برخی اسناد مالکیت و مشکلات حقوقی ناشی از پرونده قضایی تعاونی در کنار رکود بازار مسکن محقق نشده است.
اما یکی از رخدادهای خیرکننده بانک ایران زمین خالص سایر درآمدها بوده که رشدی هزار درصدی داشته و از رقم زیان چهارهزار میلیارد ریال به سود قابل توجه ۴۲هزار میلیارد ریالی رسید.
علاوه بر این ایران زمین هزینه مطالبات مشکوک الوصول خود را تا ۳۰درصد کاهش داده و از رقم نزدیک به ۶۰هزار میلیارد ریال به سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رساند.
سپرده مشتریان نزد بانک مبلغ ۷۳۳هزار میلیارد ریال و سپرده قانونی بان ۹۶هزار میلیارد ریال در اسفند ۱۴۰۲ شده است.