مصرف شیر از بیماری های مزمن پیشگیری می کند

شهریور ۲۷, ۱۳۹۸ 181 نمایش

بین مصرف شیر در طول بارداری و وزن نوزاد به هنگام زایمان، قد و میزان تراکم استخوان در دوره کودکی ارتباط مثبت وجود دارد. بعلاوه، مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی در دوره سالمندی موجب کاهش خطر شکستگی استخوان و سارکوپنی (کاهش توده عضلانی بر اثر پیری) می شود.

در این مطالعه به بررسی نقش محصولات لبنی بر سلامت و پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی-عروقی، سندروم متابولیک، سرطان روده یا مثانه، و دیابت نوع۲ پرداخته شد.

همچنین تاثیر شیر و محصولات لبنی بر رشد، تراکم معدنی استخوان، تشکیل توده عضلانی، و در طول بارداری و شیردهی هم مورد بررسی قرار گرفت.

شیر و محصولات لبنی نه تنها حاوی چندین ماده مغذی هستند بلکه در تامین نیازهای تغذیه ای برای پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی (زینک)، سلنیوم، ویتامین A، ریبوفلاوین، ویتامین B12، و اسید پانتوتنیک نیز نقش دارند.

محققان همچنین دریافتند مصرف بیشتر محصولات لبنی با کاهش خطر شکستگی مهره ها هم ارتباط دارد.

با این حال در بررسی تفاوت بین مصرف کم محصولات لبنی در مقابل مصرف زیاد آن، هیچ رابطه ای بین مصرف محصولات لبنی و افزایش خطر مرگ و میر مشاهده نشد.

مصرف محصولات لبنی کم چرب با کاهش ریسک سندروم متابولیک مرتبط است که از این دیدگاه حمایت می کند که مصرف محصولات لبنی نه تنها خطر بیماری های قلبی-عروقی را افزایش نمی دهد بلکه می تواند تاثیر حفاظتی هم داشته باشد.

بعلاوه مشخص شده است مصرف نسبی این گروه از مواد غذایی با کاهش ریسک سرطان کلورکتال (راست روده) و سرطان مثانه مرتبط است اما هیچ ارتباطی با سرطان پروستات مشخص نشد.

همچنین مطالعات نشان می دهد مصرف این نوع محصولات، بخصوص نوع کم چرب و ماست، با کاهش ریسک دیابت نوع۲ مرتبط است.

غنی سازی محصولات لبنی با فیتوسترول ها و اسیدهای چرب امگا۳ می تواند راهبرد مناسبی برای بهبود علائم پرخطر کاردیومتابولیک باشد

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *