سقف لرزان خانه‌های مستأجران

مرداد ۱۴, ۱۳۹۸ 197 نمایش

با آغاز تابستان اما سیل مستأجرانی که جویای خانه هستند افزایش می‌یابد اما نابسامانی‌ها در بازار سبب شده تا روزبه‌روز یافتن خانه دشوارتر شود. از سویی چرخه قیمت‌گذاری مسکن به شکلی هولناک گرد خویش می‌گردد و اجاره‌بها را نه عرف و بازار بلکه صاحب‌خانه‌ها و بنگاه‌ها تعیین می‌کنند دراین‌بین نظارت‌ها نیز رنگ و قوت سابق را ندارند.

نمی‌توان مالکان را مجبور کرد

عضو اتحادیه مشاوران مسکن استان تهران در پاسخ به این سؤال که چه عواملی سبب این افزایش‌های بی‌حساب‌وکتاب کرایه‌ها شده است، اظهار داشت: مهم‌ترین عامل در افزایش اجاره‌بها وجود تورم است و با افزایش قیمت کالاها و خدمات در جامعه شاهد افزایش اجاره‌بها هستم.

ابوطالب شیرکوند اضافه کرد: طی یک سال اخیر شاهد جهش قیمتی در تمامی کالاها بودیم و این امر سبب افزایش اجاره‌بهای مسکن شده است. از سوی دیگر مانند تمام کالاها قیمت مسکن نیز افزایش داشته است و این امر نیز بر روی افزایش کرایه‌ها بی‌تأثیر نیست و همواره در طول دو دهه اخیر اجاره‌بها تابعی از دو  متغیر میزان تورم و قیمت مسکن بوده است.

وی می‌افزاید: نمی‌توان با اجبار مالکان را وادار کرد، خانه‌های خود را با نرخ پایین‌تری کرایه دهند و کنترل اجاره مسکن دستوری نیست، چراکه مالکان اگر تحت‌فشار قرار بگیرند، ترجیح می‌دهند، خانه‌های خود را کرایه ندهند، تا جایی که امروز تعداد بالای خانه‌های خالی این امر را تأیید می‌کند.

عضو اتحادیه مشاوران مسکن استان تهران با اشاره به اعلام تورم ۳۰ درصدی در کشور و نیز افزایش ۳۶ درصدی حقوق و دستمزد گفت: به نظر می‌رسد، افزایش معقول و منطقی نرخ اجاره‌بها نسبت به سال گذشته باید چیزی بین ۳۰ الی ۴۰ درصد باشد و افزایش بیش از این درصد سبب ناتوانی مستأجران برای کرایه کردن شده و درنهایت ملک خالی بماند و موجر ضرر کند.

رشد ۹۵ درصدی قیمت مسکن

آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی نیز از رشد ۹۵ درصدی قیمت مسکن در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ حکایت دارد و این رشد عجیب‌وغریب در حالی رخ می‌دهد، که آرزوی خانه‌دار شدن همچنان برای بسیاری از ساکنان استان تهران وجود دارد ولی دیگر بسیاری از این افراد توانایی پرداخت بهای خرید واحدهای مسکونی را ندارند.

یک کارشناس مسکن در استان تهران در این  اظهار داشت: سایت‌های فروش املاک در این آشفتگی بازار مسکن و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کنند. به خریداران واقعی توصیه می‌کنم، فریب قیمت‌های کذایی را نخورند.

علیرضا عباسی با انتقاد از سایت‌های فروش مسکن اضافه کرد: با توجه به‌رایگان بودن آگهی در سایت‌ها، برخی افراد نرخ‌های غیرواقعی تعیین می‌کنند و متأسفانه کنترلی هم بر آن‌ها وجود ندارد. به‌طور مثال یک نفر قیمت خانه خود را متری سه میلیون تومان تعیین می‌کند، نفر دوم پنج میلیون تومان و نفر سوم هفت میلیون تومان؛ درحالی‌که تعیین قیمت باید توسط کارشناسان انجام شود ولی اوضاع از دست همه خارج‌شده است.

قیمت‌ها نامتعارف هستند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران هم  در خصوص شرایط بازار مسکن، اظهار داشت: روند کلی بازار مسکن به‌سوی ثبات پیش می‌رود و پیش‌بینی می‌کنیم، جهش قیمتی در سال جاری شاهد نباشیم.

مصطفی قلی‌خسروی ادامه داد: افزایش قیمت بازارهای موازی مانند طلا و ارز سبب افزایش قیمت در بازار مسکن شد و این اتفاق را پیش‌ازاین و در سال ۹۱ نیز شاهد بودیم و باید بدانیم، تا زمانی که قدرت خرید متقاضیان بالا نرود، جهش قیمتی نخواهیم داشت.

در بازار عرضه و تقاضای مسکن در شهر کرمان هم‌اکنون عرضه بسیار اندک شده و تقاضا رشد قابل‌توجهی یافته است، متقاضیان نگران گرانی‌های پیش رو هستند و عرضه‌کنندگان در انتظار داغ‌تر شدن قیمت‌ها از فروش خانه‌ها خودداری می‌کنند.هم‌اکنون نرخ کرایه یک سوئیت ۵۰ متری در بلوار پاردایس شهر کرمان معادل هشت میلیون رهن و ۷۰۰ هزار تومان کرایه است، کرایه همین متراژ سوئیت در شهرک باهنر ۱۰ میلیون ۸۰۰ تومان است و قیمت کرایه یک زیرزمین در خیابان ۲۴ آذر کرمان هشت میلیون تومان با کرایه ۸۰۰ تومان است.

افزایش اجاره‌بها در کرمان

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کرمان در خصوص آخرین تحولات بازار مسکن می‌گوید: قیمت مسکن در کرمان روند افزایشی خود را طی می‌کند و در سال جاری شاهد این افزایش هرچند با شیب کمتر نسبت به سال قبل هستیم. این افزایش قیمت ناشی از انتظارات تورمی در بخش مسکن و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و نهاده‌های تولید است.

محمد شهریاری در خصوص بخش اجاره مسکن نیز می‌گوید: در این بخش مستأجران با مشکلات زیادی مواجه هستند و تنها در سال گذشته ما در شهر کرمان افزایش حداقل ۲۰ درصدی را شاهد بودیم که در برخی از مناطق شهر این رقم بیشتر بوده است.

وی همچنین اپلیکیشن ها و سایت‌های نرخ‌گذاری قیمت اجاره و رهن را یکی از دلایل افزایش نرخ دانست و بیان کرد: متأسفانه این اپلیکیشن ها در مواردی منجر به افزایش بهای املاک و کلاه‌برداری شده است و دلیل آن این است که افراد فاقد مجوز و تخصص از آن بهره می‌برند و افراد فرصت‌طلب و سودجو نیز برای بالا بردن قیمت املاک خود و قیمت منطقه‌ای از آن بهره می‌برند.

افزایش ۴۰ درصدی صدور پروانه در گرگان

الله‌وردی کرمی بنگاه‌دار شهرک جامی گران :در این محدوده آپارتمان کمتر از متری چهار میلیون تومان وجود ندارد درصورتی‌که در سال گذشته دو میلیون تومان بود. به‌زودی کار به‌جایی خواهد رسید که مستأجران باید دنبال کانکس یا چادر باشند. در گرگان ملکی وجود داشت که مالک حکم تخلیه گرفت و قاضی برای مستأجر دستور تهیه چادر را داد.

درحالی‌که سازندگان افزایش بهای پروانه را در افزایش قیمت مؤثر می‌دانند، شهردار گرگان این مسئله را رد کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت‌ها، افزایش قیمت مسکن هم دور از انتظار نبود.

عبدالرضا دادبود بابیان اینکه بهای پروانه در گرگان بین ۲۰ الی ۴۰ درصد افزایش داشته، افزود: صدور پروانه در بافت فرسوده و منازلی که از بحران آسیب‌دیده باشند، رایگان است از سوی دیگر همه‌روزه زوج‌های جوان زیادی برای اجاره به ما مراجعه می‌کنند اما وقتی نمی‌توانند در این منطقه با ماهی یک‌میلیون تومان خانه اجاره کنند، ناراحت‌کننده است.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *