به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، طرح تعطیلات زمستانی مدارس از دسته طرحهایی است که برای دانشآموزان شیرین است چرا که در بین روزهای مدرسه، دانشآموزان چند روزی را به استراحت میپردازند.
طرح تعطیلات زمستانی از سالها پیش مطرح بوده است و قبلاً سابقه اجرا شدن هم داشت؛ در زمان محمدعلی نجفی و وقتی مقرر شد که سیستم آموزشی در دوره دبیرستان به شکل ترمی ـ واحدی اجرا شود.
در روش ترمی ـ واحدی دانشآموزان به مانند دانشجویان در هر نیمسال، تعدادی واحد را میگذراندند و در بین دو ترم نیز تعطیلاتی پیشبینی شده بود؛ مشخصا ً بعد از ترم اول در هر نیمسال، همزمان با زمستان بود که به نوعی تعطیلات زمستانی محسوب میشد.
البته تعطیلات زمستانی، با اجرای نظام سالی ـ واحدی خودبهخود حذف شد و کسی هم سراغی از این تعطیلات نگرفت تا سالهای اخیر که موضوع تعطیلات زمستانی مطرح شده است.
دی ماه سال گذشته بود که دوباره تطرح تعطیلات رمستانی مطرح شد، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه در خصوص تعطیلات یکماهه زمستانی مدارس هنوز نظری ندادهایم، گفت: سازمان محیط زیست طرحی را از منظر «کاهش آلودگی هوا» برای ایجاد تعطیلات زمستانی آماده کرده است.
مهدی نویدادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ۱۶ دی ماه سال گذشته با بیان اینکه سازمان محیط زیست طرحی را از منظر «کاهش آلودگی هوا» برای ایجاد تعطیلات زمستانی آماده کرده است، اظهار داشت: «آموزش و پرورش به مسئله تعطیلات زمستانی از منظر تعلیم و تربیت نگاه میکند؛ ما به تعطیلات زمستانی تنها برای کاهش آلودگی هوا نمیاندیشیم بلکه به تمام یک سال تحصیلی برای مدیریت بهینه آموزشی و تربیتی نگاه میکنیم».
وی افزود: «آموزش و پرورش خواهان اصلاح تقویم آموزشی کشور است و ما با تعطیلات زمستانی به شرطی موافقیم که مصوبه مجلس برای آغاز سال تحصیلی در مهرماه و پایان آن در اردیبهشت ماه اصلاح شده و اختیار اعمال تغییر در تقویم آموزشی به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شود تا بتواند زمان آغاز سال تحصیلی را تغییر دهد».
نوید ادهم اضافه کرد: «طرحی که تعطیلات یکماهه زمستانی را مطرح میکند مربوط به سازمان محیط زیست است اما قطعاً از آموزش و پرورش هم نظر خواهند خواست کما اینکه سال گذشته هم این اتفاق افتاد و طرحی به مجلس فرستاده شد که البته رد شد».
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه این شورا در خصوص تعطیلات یکماهه زمستانی مدارس هنوز نظری نداده است، گفت: «ما هم قبول داریم که تغییر تقویم آموزشی در کلان کشور تأثیرگذار است و راهحلهای مختلفی میتوان برای آن پیشبینی کرد اما پیش شرط آن، این است که مجلس بپذیرد که مصوبهاش برای زمان آغاز سال تحصیلی اصلاح شود».
* طرحی که سازمان گردشگری برای تعطیلات زمستانی آورد
این طرح با مطرح شدن موضوع حذف آزمون از دبستانها و ماجرای حذف آزمون پایه اول مدارس سمپاد و نمونه دولتی، کمرنگ شد تا در روز ۱۲ اردیبهشت ماه طرح تعطیلات زمستانی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سر درآورد.
علیاصغر مونسان رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار کرد: «آبوهوای مناسب در نیمه دوم سال یکی از ظرفیتهای خوب مناطق جنوبی است که به دلیل فعالیت مدارس امکان گردشگری کاهش مییابد و میتوان با اجرای طرح تعطیلات زمستانی از این فرصت استفاده کرد.»
وی افزود: «به همین منظور هفته گذشته در پیشنهادی به معاون اول رئیس جمهوری، موضوع تعطیلات زمستانی مطرح شد و و تاثیرات مثبت این طرح به آقای جهانگیری ارائه شد و امیدواریم این پیشنهاد به تأیید و تصویب هیأت دولت برسد».
مونسان یادآور شد: «در صورت تصویب تعطیلات زمستانی اوج گردشگری دیگری همانند نوروز در کشور ایجاد میشود و این مسئله میتواند به ایجاد اشتغال و درآمدزایی بیشتر در استانهای جنوبی کشور کمک کند».
* توافق آموزش و پرورش با سازمان گردشگری
سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش چند روز پیش در خصوص طرح تعطیلات زمستانی، گفت:« وزارت آموزش و پرورش با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر سازمان ها توافقات خود در این زمینه را انجام داده است».
وی افزود: «در صورتی که در زمستان دو هفته تعطیلات در نظر گرفته شود باید مدارس یک هفته زودتر شروع شوند همچنین پایان مدارس نیز با یک هفته تاخیر همراه است و دانشآموزان باید در هفته اول خرداد در کلاسهای درس حاضر شوند که این موضوع به قانون و موافقت مجلس با تغییر شروع و پایان سال تحصیلی نیاز دارد».
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه در مناطق گرمسیری با توجه به گرمی هوا امکان برگزاری کلاسهای درس در خرداد ماه وجود ندارد این طرح چگونه در این مناطق اجرایی میشود، خاطرنشان کرد: «در صورتی که تعطیلی دو هفته در زمستان مدنظر باشد چارهای جز ادامه مدارس در خرداد ماه وجود ندارد».