مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اُمیکرون با توجه به جهشهای بسیاری که دارد سرایت و نفوذ پذیری بیشتری نسبت به سویههای قبلی کرونا دارد و میتواند جوانان و نوجوانان را به شدت درگیر کند.
دکتر معصومه گشتایی افزود: اگر فردی به سویه اُمیکرون مبتلا شود صددرصد همه اعضای خانواده او هم به اُمیکرون مبتلا خواهند شد، چون سرایت این سویه سه برابر سویههای قبلی است.
وی ادامه داد: برای همه گیر نشدن این سویه در کشور باید شیوه نامههای بهداشتی بیش از پیش در کشور رعایت شود شاید میزان مرگ و میر این سویه با جهشهای قبلی فرقی نکند، اما به علت سرایت بالایی که دارد میتواند باعث مرگ و میر شود.
مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مدت زمان ابتلای فرد به دلتا بیش از اُمیکرون بود به همین علت سویه جدید در سرایت تصاعدی میتواند جمعیت بیشتری را گرفتار و روانه بیمارستان و بستری شدن کند.
وی با بیان اینکه این تصور که افراد فکر میکنند اُمیکرون سویه خفیفی است غلط است ادامه داد: به علت سرایت بالاتری که دارد و افراد بیشتری مبتلا میشوند به همان نسبت میزان مرگ و میر هم بالا میرود و در صورت رعایت نکردن میتواند ما را وارد موج بعدی کرونا کند.
خانم گشتایی گفت: مدت زمان دو برابر شدن بیمارن در این جهش جدید دو تا سه روز است و دوره دو برابر شدن افراد بیمار میتواند ما را با مشکل بستری بیماران هم مواجه کند.
مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: تزریق دُز سوم واکسن برای مقابله با اُمیکرون حیاتی است، چون ۷۰ درصد افراد مبتلا در کشورهای دیگر کسانی اند که واکسن نزدند.
وی ادامه داد: کلاسهای آموزشی را به صورت مجازی برگزار کنیم، تجمعات و دورهمیها را کم کنیم، ماسک بزنیم و همه کمک کنیم همه گیری اُمیکرون در کشور شکل نگیرد.
خانم گشتایی گفت: این ویروس افراد جوان و نوجوان را به شدت درگیر میکند و در کشورهای دیگر هم این موضوع دیده شده به همین علت تمام جوانان ۱۸ سال به بالا باید برای تزریق دُز سوم واکسن خود مراجعه کنند و خانوادهها هم اگر کوچکترین علائمی در فرزندان خود مشاهده کردند باید به پزشک مراجعه کنند.